Treungenfestivalen 2017!

Hallo, ja du som sitter å leser dette. Har du hørt om Treungenfestivalen? Hvis ikke, les dette her. Hvis du har hørt om det, fortsatt les dette.

Jeg har lenge hatt kjempe lyst til å dra på en festival som varer over flere dager, og etter Trestokkfestivalen var fikk jeg spørsmålet av Andre om jeg hadde lyst til å være med på Treungenfestivalen. Jeg takket selvfølgelig ja, og ble både spent og nervøs med en gang. På grunn av at dette kom til å bli over flere dager, det kom til å være utrolig mange mennesker der og jeg visste at noen av mine favoritt artister skulle dit. Jeg kom hjem fra Trestokk på søndagen og visste at den onsdagen som kom så skulle vi kjøre ned til Treungen. Tenkte først at jeg skulle fortelle om selve turen og musikken som var der, og deretter snakke litt om campingområde og atmosfæren der.

Onsdagen kom, og vi møttes på Blaker i 17:30 – 18:00 tiden. Jeg skulle kjøre bobilen med Kim, Andre skulle kjøre lastebil og Thomas skulle kjøre campingvogna. Så satte vi avsted til Treungen, timer gikk og noen stopp måtte til, men endelig så var vi fremme i Treungen rundt klokken 23:30 – 00:00. Jeg husker ikke eksakt klokkeslett, men vi hadde bånd fra torsdagen av så vi måtte stå helt fremst i køen til morgen dagen da de åpnet dørene klokken 10:00. Så jeg kan trygt si at det ble tidlig kvelden på oss alle sammen, men vi måtte selvfølgelig grille pølser og poppe en champagne flaske for å feire at vi endelig var fremme og at vi gledet oss kjempe masse til de neste dagene som kom. Når vi la oss i vognen så kunne vi høre de tusen menneskene og all den musikken som ble spilt rundt på camp område, jeg kjente allerede da at det begynte å kile i beina og jeg gledet meg til å kjenne på den atmosfæren som var inne på selve camping område.

Torsdagen kom og vi kunne endelig få kjøre inn tingene på campingen der vi skulle bo. Klokken var bare 10:00, så vi visste at det kom til å komme mange flere mennesker de neste timene og dagene. Vi ble plassert ved bussene, på grunn av at vi hadde med oss så mange forskjellige kjøretøy. Vi stelte bilene som de skulle stå og åpnet planet på lastebilen, på grunn av at nå var det største puzzle spillet i gang. Vi skulle fikse partyteltet, anlegget, grillen også videre. Etter alt var fiks ferdig, kunne vi endelig åpne fisher flaskene, champagne flaskene, sette anlegget på fult og bli kjent med våre nye naboer. Denne dagen skulle blant annet Julie Bergan, Klovner i kamp, Lothepus og TNT spille på konsert område. Men denne dagen hadde jeg ventet lenge på fordi jeg endelig skulle få se de jeg alltid hadde drømt om å se, og det var selveste PLUMBO! Selvfølgelig hadde jeg glemt hvor jeg hadde lagt telefonen, men minnene jeg har i hodet fra konserten kommer jeg aldri til å glemme, aldri. Etter konsertene fortsatte vi festen og nashet på campen hjemme hos oss.

Fredagen kom, og jeg personlig var i helt grei form fra torsdagen. Var bare litt sliten, men klar for å sette i gang igjen. Toasten ble fikset, shotsa ble shotta og stemningen var på topp innen 14:00. Jeg og min kjære nabo Mathilde fikset oss en diger vannmelon med sprit oppi og nøyt den, mens vi fikk noe eggelikør shotts ved siden av. Kanskje ikke verdens beste kombo, men det funka om jeg kan si det på den måten. På scene plassen spilte blant annet Vinni, Maria Mena, Staut og Rotlaus. Men vi dro til scenen når selveste Vassendgutane skulle spille, og det var rundt klokken 19:30. Folk sang av full hals, dro i gang danse beina og det var bare utrolig koselig og morsomt å være der og ikke minst få lov til å oppleve det. Etter Vassendgutane var ferdige, dro noen av oss tilbake til campen og festen fortsatt selvfølgelig hjemme hos oss på campen.

Lørdagen kom, og vi begynte alle sammen å kanskje kjenne på kroppen at vi var litt døsine. Men dette var tross alt siste dagen, så i dag skulle vi trå til skikkelig. I dag bestemte de fleste som ikke hadde dusjet enda å prøve ut dusjene, og dusjene der var innafor. Selvfølgelig litt kald, men dusj er dusj når det kommer til festival. Vi alle burde være fornøyde siden de i det hele tatt har ordentlig doer ved siden av boks doer, og dusjer. Det er ikke alle festivaler som har det! Allerede klokken 15:00 kommer Andre med det første brettet med shots, og den første drinken er blandet. Og stemningen var fort på topp igjen. På lørdagen spilte blant annet Guslinger, Admiral P, Jaa9 & OnklP, Stavangerkameratene og Ina Wroldsen. Men denne dagen bestemte vi oss alle for å dra mot scenen i 22:00 tiden på grunn av at klokken 22:30 skulle Björn Rosenström kapre scenen, og som avslutningen på hele festivalen skulle selveste Staysman & Lazz, Katastrofe avslutte det hele med ett fantastisk show. Alt fra flammer til konfetti som ble sprutet ut over alle på område. Og det hele ble avsluttet med et hav av fyrverkeri, noe som gjorde at stemningen ble fantastisk!

Nå tilbake til campen der de fleste lå å sov. Jeg veit ikke helt hvor jeg skal starte, først og fremst så er atmosfæren på campen noe av det beste jeg har vært borti. Så utrolig mange hyggelige mennesker samlet på et sted, trodde jeg aldri at  jeg skulle få møtt. Alle var så utrolig vennlige og enkle å prate med. Det er greit at jeg aldri kommer til å glemme konsertene, men jeg kommer ALDRI til å glemme de fantastiske naboene våre fra Ski og Arendal. De gjorde dagene våre tusen ganger bedre, vi ble rett og slett som et lite nabolag som våknet sammen, festet sammen, spiste sammen og la oss sammen. Var den ene litt sliten, så stilte alle opp for å få personen i bedre humør igjen. Når det kom til musikken vi spilte, kom det mye nytt og den musikken har satt seg på repeat i hodet mitt. Jeg lærte meg mange nye tekster og mange nye danse moves. Så jeg personlig håper på en reunion til Treungen 2018 sammen med disse fantastiske menneskene, og mange flere!

Og siste men ikke minst må jo selve arrangementet Treungen få ros. Treungen er så utrolig godt innarbeidet når det kommer til festival campere, arrangørene, vakter og politiet. Alt klaffet fantastisk bra sammen, alt samarbeidet innad i selve hele arrangementet. De vet at det kan bli mye støy og de lar folk spille akkurat den musikken de vil, så høyt de vil. Og det er akkurat det som gjør Treungen spesielt, jeg tror ikke arrangørene veit hvor mye glede det skaper for menneskene som sover på campen at de faktisk får lov til å lage litt bråk og høre på det de vil så høyt de vil på dagen. Så tusen takk til alle som jobber så iherdig hardt for at akkurat vi som er på festivalen skal få våres livs opplevelse! Uten dere, hadde det ikke være noe glede i det. Treungen smiler Norge rundt og vi gleder oss allerede til neste år!

SEES VI TIL NESTE ÅRS TREUNGENFESTIVAL 2018?!
Takk for meg 🙂

 

Her er en liten video av bilder og videoer fra festivalen, enjoy 🙂

Leave a Reply